fbpx

Fă primul pas! Programează o întâlnire gratuită!

Cum să valorifici puterea minții tale subconștiente pentru a nu te mai simți anxios

Data

„ESTE TIMPUL SĂ NU MAI ÎNTREBI CE ESTE ÎN NEREGULĂ ȘI SĂ ÎNCEPI SĂ ÎNTREBI CE S-A ÎNTÂMPLAT”.

Depresia și anxietatea sunt răspândite, în special în cercurile femeilor antreprenor (chiar dacă nu îți recunosc pălăria de antrepenor, încă), mai ales dacă pe lângă pălaria de antrepenor sau femeie de carieră poartă cu grație și smerenie și pălăria de mamă…

Deși se vorbește adesea despre ele în tonuri tăcute, efectele devin din ce în ce mai vizibile și devin din ce în ce mai dificil de ascuns.

Glumim despre cum să mai luăm un Xanax pentru a trece prin zi sau să mai înghițim un pahar de vin pentru a opri gândurile care se învârt la sfârșitul zilei.

„Anxietatea antreprenorului” este un lucru real și, așa cum luminează acest articol, medicamentele sunt un drum lung spre nicăieri.

Abia când ajungi la cauza principală a unei probleme, adevărata vindecare poate avea loc.”— Jess Geist

Nu  pot spune câți dintre clienții mei vin la mine după ANI de medicamente antidepresive și anti-anxietate și care sunt încă în exact același loc. Pastilele pot calma unele dintre simptome, dar nu este până când ajungeți la cauza principală că adevărata vindecare și recuperare poate avea loc. Este nevoie să abordăm nu numai emoțiile și simptomele de anxietate și depresie, ci și toate gândurile și comportamentele asociate. Multe dintre acestea sunt învățate și întărite prin repetare în timp.

Nu te-ai născut deprimat, nu te-ai născut anxios. Ceva ce ți s-a întâmplat sau nu ți-a creat depresia, a declanșat expresia unei gene sau te-a învățat să te îngrijorezi.

La un moment dat în viața ta, ai experimentat ceva care a avut un efect negativ asupra modului în care te vezi pe tine și lumea. Pentru majoritatea oamenilor, această experiență negativă apare între vârsta de 2 și 11 ani, în anii de dezvoltare.

Ar fi putut fi abuz sexual, agresiune sau chiar un părinte care nu a fost niciodată acasă. Sau pur și simplu oărinți care erau mereu preocupați, hiperprotectivi și anxioși la rândul lor. Orice ar fi fost pentru tine, acea experiență ți-a trimis un mesaj. Poate că a fost: „Nu sunt vrednic de iubire.”, „Sunt neputincios” sau „Plânsul este un semn de slăbiciune”. Acel mesaj a devenit apoi o convingere. Această credință a început apoi să îți conducă viața,  comportamentele și modul de gândire.

Pe măsură ce crești, acele credințe și gânduri rămân cu tine, doar că acum nu mai ești un copil neputincios, ești un adult. Problema este că mintea ta nu știe diferența.

Subconștient, ești încă acel copil mic. Încă simți că nu ești suficient de bună. Încă te simți neputincioasă și simți că lucrurile îți scapă de sub control. Ca să nu mai vorbim, toate acele sentimente de a fi speriată sau tristă nu au fost niciodată procesate cu adevărat. În schimb, au fost îmbuteliate și împinse mult, mult în jos, ascunse bine într-un colț uitat al minții subconțtiente.

Este modul psihicului de a te menține în siguranță, ajutându-te să faci față și să funcționezi în lume atunci când, în acel moment, nu erai suficient de matur mental, emoțional sau fizic pentru a face față unei situații.

Acest lucru a funcționat pentru o vreme, dar nu este durabil și astfel, în cele din urmă, acea tristețe persistentă devine depresie. În cele din urmă, acel sentiment de a fi neputincios și scăpat de sub control duce la îngrijorare și anxietate. Următorul lucru pe care îl știi, te îndrepți spre medic pentru a încerca să-ți dai seama „Ce este în neregulă cu tine” și BAM, ți se dă prima rețetă pentru Xanax, Zoloft sau Prozac.

Aceasta este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă sănătatea mintală astăzi – punem întrebarea greșită.

Adevărata întrebare nu este „De Ce se întâmplă toate astea?”, ci „Ce s-a întâmplat?” (care este rădăcina?)

Vezi, când întrebi „ce este în neregulă cu mine”, te referi la simptomele problemei, nu la cauza principală. După cum subliniază Dr. Felliti în articolul său, motivele din spatele bolii noastre mentale, emoționale și chiar spirituale sunt ignorate și măturate sub covor, ”acoperite” cu pastile, băutură și droguri.

Nu funcționează!

Potrivit Asociației de Anxietate și Depresie din America, aproximativ 40 de milioane de adulți din SUA suferă de boli legate de anxietate. Anxietatea la adolescenții din SUA a crescut constant din 2007, fetele adolescente devenind segmentul cu cea mai rapidă creștere.

Nu am găsit încă un studiu similar în România dar am senzația că nu suntem prea departe nici noi.

Cercetătorii și experții au arătat cu degetul totul, de la telefoanele inteligente la Marea Recesiune din 2007, pentru această creștere. Indiferent de motivul pentru care se întâmplă, pastilele nu sunt suficiente.

De fapt, în multe cazuri nu sunt deloc necesare.

Există povești după povești, articol după articol, despre oameni care elimină depresia și anxietatea din viața lor fără medicamente.

Ca și această cercetare publicată de Journal of Psychiatric Research, care a arătat că o dietă care constă într-un aport ridicat de fructe, legume, cereale integrale, pește și antioxidanți este asociată cu un risc scăzut de depresie.

Exercițiul, practicile spirituale și preferatele mele personale, hipnoterapia, coaching-ul și procesarea emoțională, s-au dovedit a reduce și chiar a elimina complet aceste „boli” din viața cuiva.

Studiile emergente în domeniul hipnoterapiei arată, de asemenea, că atunci când sunt combinate cu alte tehnici, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală sau psihoterapia, simptomele anxietății și depresiei pot fi reduse dramatic.

Știu că este posibil pentru că am văzut.

Folosind puterea Terapiei Transformaționale Rapide și metoda mea unică care combină puterea hipnoterapiei și a coaching-ului (Programul de Coaching & Terapie Transformațională); Am ajutat zeci de clienți să-și reprogrameze mintea și să-și schimbe acțiunile pentru a trece de la depresie profundă, anxietate cronică și chiar gândire suicidară, la o viață pozitivă, prezentă și sănătoasă.

Aș vrea să fiu clară, nu sugerez că, dacă în prezent iei medicamente anti-anxietate sau depresie, ar trebui să alergi la dulap și să le arunci în canalizare. În primul rând, acest lucru este periculos pentru că trebuie să te îndepărtezi încet de aceste medicamente. În al doilea rând, pentru unii oameni, medicamentele pot fi benefice atunci când sunt combinate cu alte terapii și metode precum cele menționate anterior.

Ceea ce vreau să scot la lumină aici este că DOAR bazându-te pe pastile pentru a-ți rezolva problema nu este suficient. Trebuie să ridici prețul, oricât de înfricoșător ar fi, și să te uiți dedesubt. Numai atunci poți începe să abordezi motivele reale pentru care te simți așa cum te simți.

Începe cu alegerea de a schimba și decizia de a cere ajutor. Este nevoie de putere și curaj pentru a cere sprijin, dar o poți face. Și doar întrebând, doar explorând, ești deja pe calea schimbării.

Aș vrea să te las cu acest gând de despărțire de la Albert Einstein:

„Dacă aș avea o oră pentru a salva lumea, aș petrece 55 de minute definind problema și doar cinci minute găsind soluția”.

Fa-ti timp pentru a intelege cauza problemei tale. Meriti!

Rise UP,

Oana,

”Antrenor de visuri” & ”Traducător de emoții”

PS. Dacă tu sau cineva cunoscut  se luptă cu anxietatea și depresia,  clic aici pentru a programa un apel pentru a afla mai multe despre Programul de Coaching & Terapie Transformațională pe care îl folosesc și pentru a descoperi cum te poate ajuta pe tine sau pe cei dragi.

More
articles