fbpx
Adevărul despre meditație și hipnoză

Data

  Adevărul despre meditație

Meditația zilnică îți schimbă viața.

Sute de studii au arătat că meditația ne îmbunătățește radical bunăstarea, atât psihologică, cât și fizică.

  • Unul dintre beneficiile evidente este ”banalitatea” respirației conștiente. 
  • Îmbunătățește nivelul de performanță!
  • Antrenează capacitățile neuronale și dezvoltarea spirituală

Totuși, ceea ce a poposit astăzi pe la urechile noastre despre „meditație” sunt de fapt niște idei depășite și nu sunt destinate lumii moderne.

Vishen Lachiani, creatorul programului educațional cu impact mondial ”Mindvalley” o numește „practică transcendentală”. El spune că te detașează de lumea fizică și te ghidează în sinele tău interior.

Cel mai mare mit despre meditație este acela că trebuie să îți golești mintea. 

Există o veche zicală asiatică ce spune că mintea este ca o maimuță beată care sare continuu de la o ramură la alta.

 Nu poți să-ți oprești mintea sau să o golești.

 Emily Flatcher, unul dintre instructorii cheie de meditație, spune că a-i cere minții să se ”limpezească” este ca și cum îi ceri inimii să ia o pauză și să nu mai bată. Mintea nu este menită să fie ”golită”.

Ce rost are meditația, în acest caz?

Ei bine, ideea este să-ți antrenezi starea de prezență. Să înveși să te focusezi pe un singur fir al gândurilor și să devii capabil să-ți găsești liniștea interioară în ”agomerația” monumentală de gânduri care ne asaltează zilnic.

 

Meditație vs Hipnoză

👉Hipnoza este adesea comparată cu meditația căci ambele induc o stare în care gândirea și procesele mentale conștiente scad, în timp ce relaxarea și focusul cresc.

👏Principala diferența între cele doua tehnici este că hipnoza are un scop final bine definit – fie rezolvarea unei probleme de ordin mental, emoțional sau fizic, fie întărirea unor abilitați pe care le ai deja, timp în care scopul meditației, în cea mai pură formă a sa, este de a-ti liniști mintea. 

🧐O altă diferență esențială între cele două practici este aceea de rezultate în raport cu timp de practică. 

De exemplu, Terapia Transformațională Rapidă, care are la bază hipnoza, are rezultate imediate și permanente chiar dintr-o singură ședință. Este o terapie rapidă care nu necesită practică zilnică și nici disciplină. Pe când meditația ca formă singură practicată, are nevoie de timp și dedicare pentru a ajunge la rezultatele mai sus menționate.  

Terapia Transformațională Rapidă (RTT) este o formă hibridă de terapie. Aceasta combină hipnoterapie, NLP (Programare neuro-lingvistică), Psihoterapie și terapie cognitiv comportamentală.

RTT este conceput pentru a oferi rezultate rapide și permanente într-un timp scurt, de la una până la trei ședințe. Pentru persoanele care caută o alternativă la terapiile tradiționale, RTT poate fi o experiență ce le poate schimba viața.

Ședințele cu un acreditat de Rapid Transformațional Therapy vă va ajuta să înțelegeți și să interpretați mai bine evenimentele, modul în care vă afectează și cum vă puteți schimba reacția la acestea în viitor.

Despre RTT vei gasi în curând o pagină dedicată aici pe site, fiind una din resursele principale pe care le folosesc în programele mele de lucru cu clienții.

De asemenea, multe din transele hipnotice transformaționale pe care le gasești în secțiunea Magazin, sunt create folosind metodologia RTT.

More
articles