fbpx

Hipnoterapeut & NLP COACH

Fă primul pas! Programează o întâlnire gratuită!

Convingerile limitative

CE SUNT CONVINGERILE LIMITATIVE

 

Convingerile noastre limitative sunt unele dintre cele mai mari blocaje mentale care ne țin pe loc. Mulți dintre noi visăm mare, dar există întotdeauna o voce interioară care ne spune că nu suntem suficient de buni sau că suntem nemeritosi. Aceste îndoieli sunt cunoscute sub numele de credințe limitative și ne împiedică să trăim vieți fericite și împlinite.

Pentru a obține succesul personal și fericirea, trebuie mai întâi să rupem aceste credințe limitative și să vă schimbăm povestea. Odată ce le limpezești din mintea ta, îți vei dezvolta automat curajul și încrederea de a-ți urma visele și de a-ți rescrie viața.

Pur și simplu, o credință limitativă este o stare de spirit, o convingere sau orice altceva pe care îl percepi ca fiind real, ceea ce îți limitează și viața. Este o generalizare despre tine și / sau modul în care funcționează lumea – chiar dacă există puține sau deloc dovezi care să o susțină.

Partea cea mai rea despre limitarea convingerilor este că cele mai multe dintre aceste convingeri funcționează la un nivel subconștient, astfel încât mulți dintre noi nici măcar nu-și dau seama că le avem. Acesta este motivul pentru care este esențial să știm de unde provin credințele limitative și de ce sunt atât de puternice.

 

DE UNDE PROVIN CONVINGERILE LIMITATIVE?

Avem convingeri profunde care ne conduc gândurile, sentimentele și comportamentele și, de cele mai multe ori, nu înțelegem de unde au venit.

COPILĂRIA TA

Din momentul în care ne naștem și până la vârsta de cinci ani, creierul nostru se dezvoltă mai repede decât în orice altă perioadă a vieții noastre.

În această perioadă de dezvoltare rapidă a creierului, copiii absorb în mod constant informații. Uneori, aceste informații se pot dezvolta într-o credință limitativă.

În calitate de copii, acceptăm pur și simplu ceva la fel de adevărat, deoarece creierul nostru este încă în curs de dezvoltare și nu avem încă o înțelegere completă a modului în care funcționează lumea.

De exemplu, dacă părinții tăi țipau mereu unul la celălalt, mintea ta subconștientă s-ar putea să fi crezut că a te enerva și a-ți ridica vocea sunt modalități naturale de rezolvare a conflictului.

Aceste convingeri pot rămâne cu tine la maturitate, împiedicându-te să dezvolți relații sănătoase cu tine și cu alți oameni.

EXPERIENȚELE ȘI TRAUMELE DIN TRECUT

O altă sursă de convingeri limitative vine din propriile noastre experiențe și traume personale. Iată un exemplu:

Ți-a fost vreodată greu să ai încredere în cineva nou după ce ai fost rănit de un fost partener sau soț?

Dacă ați răspuns afirmativ, atunci ați experimentat o credință limitativă care provine din traume personale. Dacă este lăsată necontrolată, această credință te-ar putea împiedica să dezvolți relații profunde și semnificative cu viitorii parteneri.

Cu alte cuvinte, o experiență traumatizantă face mai ușor pentru creierul tău să dezvolte credințe bazate pe emoție, mai degrabă decât pe fapte.

CULTURA ȘI COMUNITATEA 

Cu toții suntem influențați într-un fel de cultura și comunitatea noastră. Lucruri precum religia, familia și educația ne afectează valorile și modul în care vedem lumea.

Cu toate acestea, unele dintre aceste valori se pot opune direct propriilor noastre valori și ne pot limita să trăim o viață autentică.

Un exemplu în acest sens ar fi dacă cineva ți-ar spune că a fi avocat înseamnă că ai mai mult succes decât dacă ai fi muzician și, ca urmare, decizi să nu urmezi o carieră în muzică. 

Este firesc să ai un set de valori derivate din cultura și comunitatea ta. Cu toate acestea, dacă aceste valori te împiedică să îți trăiți viața în mod autentic, aceasta este o limitare.

După cum vezi, credințele limitative provin din locurile care ne sunt cele mai personale, motiv pentru care sunt puternice.

Vestea bună este că te puteți împuternici pentru a depăși convingerile limitative. Pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să identifici care sunt credințele tale limitative.

Urmatorul pas este să le contești. Cum poți face asta?

  1. Conștientizi și contrazici gândurile negative
  2. Construiești un set de convingeri productive de obicei opuse celor negative pe care le-ai conștientizat)
  3. Rulezi cât mai des noul set de convingeri. Poți face asta conștient (în stare de veghe) și în stare de transă (Autohipnoză sau meditație)

În starea de transă comunici direct cu subconștientul tău. Tot ceea ce îi comunici minții tale în stare de transă este absorbit muuult mai rapid.

Mult succes în implementarea acestor pași incredibil de eficienți!

Pe curând,

Oana

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart